sport
125

Husanović i Ahmethodžić osvojili bronze na bodybuilding prvenstvu Balkana

FENA
Bosanskohercegovački bodybuilding i fitness reprezentativci Bosne i Hercegovine Mirnes Husanović i Alem Ahmethodžić osvojili su bronzane medalje na Balkanskom prvenstvu za juniore i seniore u rumunskom Reginu.

Husanović je do bronze došao u kategoriji bodybuilding do 80 kg, dok je Ahmethodžić isto odličje osvojio u konkurenciji bodybuilding classic preko 180 cm, saopćeno je iz Bodybuilding saveza BiH.

"Kvalitet takmičenja je ove godine bio na visokom nivou i veoma teško dostižan. Ipak dvije medalje, u teškim konkurencijama, dovoljno govori o kvaliteti bh. takmičara. Nekoliko takmičenja u nizu na kojima su nastupili naši reprezentativci je odličan uvod za naredna takmičenja", izjavio je selektor reprezentacije Mirsad Terzo.

U finalne rotacije također su ušli Mursel Ahmetspahić, u kategoriji bodybuilding do 90 kg, Saša Drašković u kategoriji do 100 kg i Igor Jeftić u kategoriji physique do 178 cm, međutim ostali su bez odličja.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 200 takmičara i takmičarki iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.