SP u vaterpolu
0

Hrvatska osvojila bronzu!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Sjedinjene Američke Države s 8-6 (2-3, 1-1, 2-0, 3-2) u susretu za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Hrvatska je na 24 velika takmičenja čak 10 puta osvajala četvrto mjesto, a u Rimu je napokon prekinula tu neugodnu tradiciju i ostvarila pobjedu u susretu za bronzanu medalju!

Početak susreta sugerirao da da bi hrvatski vaterpolisti i ovoga puta mogli ostati kratkih rukava. Amerikanci su vodili s 3-1 i 4-2, a Hrvati su s tri uzastopna pogotka prvi puta poveli u trećoj četvrtini, 5-4. Početkom posljednje su Amerikanci izjednačili na 5-5, ali su odabranici Ratka Rudića s nova dva pogotka u nizu stigli nadomak pobjedi. Azevedo je uoči ulaska u zadnju minutu pogodio i smanjio na 7-6, ali je Hrvatska u zadnjem napadu izborila igrača više, a Igor Hinić je na asistenciju Samira Barača, kada je istjecalo vrijeme za igrača više, poentirao za konačnih 8-6 i potvrdu hrvatske bronce.

Samir Barač i Paulo Obradović postigli su po dva pogotka za hrvatsku reprezentaciju, a Damir Burić, Miho Bošković, Igor Hinić i Andro Bušlje po 1. U SAD-u je Jugov igrač Tony Azevedo jedini zabio dva gola.

Finalnu utakmicu odigrat će od 21 sat Španjolska i Srbija.

SP vaterpolo, za 3. mjesto:

Hrvatska – SAD 8-6

finale (21.00):

Španjolska - Srbija