|

Hrustemović odredio 13 igrača za SP u Holandiji

Hrustemović odredio 13 igrača za SP u Holandiji
0
F
FENA
14.6.2006. u 13:31
0
komentara
0

dijeljenja
Hrustemović odredio 13 igrača za SP u Holandiji
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Mirza Hrustemović objavio je danas spisak od 13 igrača koji će predstavljati BiH na svjetskom prvenstvu u Holandiji od 17. do 25. juna.
Na prvenstvu u Roermondu boje aktuelnih svjetskih prvaka branit će: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Hidajet Jusufović, Zikret Mahmić, Fikret Čaušević, Ermin Jusufović, Safet Alibašić, Esad Durmišević, Ejub Mehmedović i Mirzet Duran.

"Naš cilja na SP-u je plasman u finale. Lošiji plasman bio bi neuspjeh. Radi se o dosad najjačem svjetskom prvenstvu, pa stoga očekujem teške utakmice. Vjerujem u naš prolaz u finale, u kojem očekujem selekciju Irana", rekao je selektor Hrustemović.

Reprezentacija BiH će na SP-u nastupiti u A-grupi sa selekcijama Njemačke, SAD-a, Rusije, Hrvatske i Brazila. U B-grupi su selekcije Irana, Egipta, Japana, Iraka, Holandije i Kine.

Prvi meč reprezentacija BiH igra 18. juna u 18.00 sati protiv Brazila. Dan kasnije reprezentativci BiH će igrati s Njemačkom (11.00) i SAD-om (17.00), a 20. juna sastaje se s Rusijom (13.00) i Hrvatskom (19.00).

Četvrtfinale je na rasporedu 22. juna, polufinale dan kasnije, a finale 24. juna u 15.00 sati.

Reprezentacija BiH u Holandiju će otputovati u subotu u 09.00 sati sa Sarajevskog aerodroma.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.