Futsal Premijer liga BiH
62

Hrabri Centar poražen na otvaranju sezone od Salinesa

E. B.
U 1. kolu Premijer futsal lige u sezoni 2019/2020 sarajevski FC Centar ZAMM mC i tuzlanski FC Salines (3:5) pred punim tribinama Male dvorane Centra Skenderija priredili su istinsku futsal predstavu.

Meč u kojem su gosti odnijeli tri boda otvoren je žestoko i prvi pogodak pada već u trećoj minuti kada pogađa Srđan Ivanković.

Nekoliko minuta kasnije domaći preuzimaju inicijativu, grade izgledne šanse i u 16. Minuti pogotkom Amela Handžića stižu do poravnanja.

U igru Centar ZAMM mC se vraća minut prije kraja prvog poluvremena drugim golom razigranog Handžića.

U nastavku obje ekipe stvaraju niz šansi, no gosti imaju više sportske sreće i u 27. minuti Nermin Kahvedžić poravnava rezultat.

Treći gol za FC Salines postiže Srđan Ivanković u 29. minuti koji je efikasan i u 38. minuti za 4:2.

Za 5:2 pogađa Denis Isanović, a konačan rezultat u zadnjim sekundama 5:3 postavlja Nedžad Hodžić.

"Kao što smo i očekivali, teška utakmica protiv odlične ekipe Salinesa. Odigrali smo dosta korektno s obzirom na to da nismo imali dovoljno vremena za pripreme. Poslije ranog primljenog pogotka smogli smo sage i podigli se i preokrenuli rezultat. Ostaje žal što u momentima kada smo vodili i imali tri-četiri izgledne situacije nismo riješili u svoju korist. Primili smo golove iz ne tako dobrih šansi, nismo imali ni sreće, a bilo je i nekoliko spornih sudijskih odluka koje su preokrenule utakmicu. Sve u svemu jedna odlična futsal utakmica i drago mi je zbog mnogobrojne publike koja nam je dala podršku i kojoj se zahvaljujem", izjavio je trener domaćih Nijaz Mulahetović.

"Očekivali smo tešku utakmicu protiv odlične ekipe iz Sarajeva. Smatram da smo ovog puta zaslužili pobjedu. U nekoliko situacija mogli smo da izgubimo što ne bi bilo nimalo zasluženo. Izdigli smo se iznad toga i s tri boda započeli novu sezonu što je za nas u ovom momentu najvažnije", kaže Peđa Rajić, trener Salinesa.