|

Holyfield protiv Bothe 16. januara u Ruandi

Holyfield protiv Bothe 16. januara u Ruandi
0
T
Totalsport
31.12.2009. u 14:51
2
komentara
0

dijeljenja
Holyfield protiv Bothe 16. januara u Ruandi Evander Holyfield
Evander Holyfield, jedan od najvećih teškaša u historiji bokserskog sporta, borit će se 16. januara u Ruandi protiv južnoafričkog boksera Francoisa Bothe.
Bit će to borba bivšeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, 47-godišnjeg Holyfileda, i šest godina mlađeg bivšeg izazivača za naslov prvaka, Francoisa Bothe. Organizatori borbe u Kampali, na stadionu Nambole, saopćili su da su obojica boksera potpisali ugovor za borbu, te predvišaju da bi meč moglo gledati oko 80.000 ljudi.

Posljednji meč Holyfield je imao 20. decembra prošle godine. U Zürichu je izgubio borbu za svjetskog prvaka po WBA verziji od Rusa Nikolaja Valujeva nakon 12 rundi. Svi su složni da je on bio stvarni pobjednik tog meča, te da su ga suci teško oštetili.

Holyfield je poručio da se raduje borbi u Ruandi, te najavljuje pobjedu, koja bi ga mogla gurnuti opet u borbu za naslov svjetskog prvaka.

Botha je tokom svoje karijere gubio mečeve od Mikea Tysona, Lennoxa Lewisa, Vladimira Klička i Michaela Moorera. Od 2003. do 2006. godine nastupao je i u drugim borilačkim vještinama, prvenstveno kickboxingu, a 2007. godine opet se vratio bokserskoj karijeri.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...