"Najveća torbica"
0

Holyfield: Mogu pobijediti oba Klička

Totalsport
Evander Holyfield
Evander Holyfield
Američki 49-godišnji profesionalni bokser Evander Holyfield, apsolutni rekorder s pet naslova prvaka u teškoj kategoriji, izjavio je u ponedjeljak za L'Equipe kako je sposoban pobijediti i Vladimira i Vitalija Klička.

Bivši svjetski prvak bacio je rukavicu ukrajinskoj braći, koja već nekoliko godina vladaju teškom kategorijom. Vladimir (35 godina) drži IBF, WBO i WBA pojaseve, a Vitalij (40) ima WBC titulu.

"Obojica samo traže borbe u kojima mogu najviše zaraditi. No, neće dobiti ''najveću torbicu'' protiv drugorazrednih boksera, već protiv mene, jer sam ja najpoznatiji aktivni bokser u teškoj kategoriji. Međutim, oni se ne usude uzeti taj rizik, rekao je Holyfield, te dodao:

"Želim otići u penziju kao prvak u svim federacijama. Mogu pobijediti oba Klička!"

Ove sezone je Holyfield dva puta ušao u ring. Njegova borba u januaru protiv protiv Bahamca Shermana Williamsa bila je prekinuta (bez pobjednika), jer je Holyfield u sudaru glavama zadobio posjekotinu iznad lijevog oka, zbog koje mu je bilo zamagljeno vidno polje. U maju je pobijedio Danca Briana Nielsena. U prosincu će se boriti u Brazilu protiv zasad još nepoznatog protivnika. Trebao je to biti Rus Aleksandr Povetkin, ali je ta borba otkazana.