U Skenderiji
62

Hokejaška reprezentacija BiH domaćin SP-a treće divizije, besplatan ulaz na sve utakmice

H. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U velikoj dvorani Centra Skenderija od 27. februara do 5. marta održat će se Svjetsko seniorsko prvenstvo Divizije 3 u hokeju na ledu.

Bit će ovo prvi put nakon 39 godina da će se hokej na ledu vratiti u veliku dvoranu Skenderije, a iz Hokejaškog saveza BiH kažu da im je velika čast što im je IHF povjerio organizaciju jedne ovakve manifestacije.

Uz našu reprezentaciju, u grupi B će učestvovati Kirgistan, Singapur, Malezija, Iran i Hong Kong.

Prema trenutnom rankingu, naša reprezentacija je na 50. mjestu svjetskih selekcija u hokeju na ledu. Od protivnika s kojima ćemo igrati, Kirgistan je mjesto iznad nas, Singapur je na predzadnjem mjestu (55.), Iran je posljednji jer su se tek sada pojavili na hokejaškoj sceni, Malezija je na 53. mjestu, a Hong Kong je 47.

BiH će nastupati u sastavu:

Golmani: Dino Pašović, Karim Ahmetovski

Odbrana: Ermin Hasović, Nermin Alić, Anthony London, Emir Viđen, Muhamed Dinalić, Adnan Smajlović, Igor Ljevak

Napad: Haris Mrkva, Dino Čordalija, Tarik Ćatović, Tarik Krehić, Rijad Pleho, Amon Rakić, Amar Lemeš, Nikko Gaković, Alen Filipović, Adnan Mlivić, Tarik Mrkva, Mirza Omer, Denny Miskić, Miralem Jahjafendić

U prvom kolu naša reprezentacija će igrati protiv Hong Konga 27. februara, zatim protiv Kirgistana 28. februara, protiv Irana 2. marta i Singapura 3. marta. Posljednju utakmicu naš tim će igrati protiv Malezije 5. marta, a ulaz na sve utakmice prvenstva je besplatan.

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu, reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje nastupe će imati u večernjem terminu od 20:00 sati.

Prošle godine u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" održano je Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu Divizije III, 2019. godine su održane kvalifikacije za Olimpijske igre, također u Zetri, a 2018. godine kvalifikacije turnira za Svjetsko prvenstvo Divizije III.