Prijateljski meč
228

Hokejaši BiH nakon produžetka slavili protiv Makedonije

Klix.ba
(Foto: K.S./Klix.ba)
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Olimpijskoj dvorani Zetra odigrala drugi prijateljski susret s Makedonijom. Naši momci slavili su rezultatom 7:6 nakon produžetka. 

BiH hokejaši su bolje otvorili susret i brzo su došli do dva gola prednosti. Makedonci su uspjeli smanjiti, ali je prvih 20 minuta igre na kraju završeno vodstvom naše reprezentacije rezultatom 3:1. 

Drugu trećinu bolje su otvorili Makedonci i nakon nešto više od deset minuta igre u ovom periodu došlo je do izjednačenja (3:3). U završnici druge trećine uspjeli smo ipak doći do četvrtog gola i u posljednjih 20 minuta ući s minimalnim vodstvom (4:3). 

U posljednje dvije minute treće četvrtine ušlo se s rezultatom 5:5, a onda je naša reprezentacija došla do novog vodstva. Makedonci su ipak uspjeli izboriti produžetak golom 40 sekundi prije kraja. 

U produžetku su naši momci minutu prije kraja došli do gola i pobjede protiv Makedonije u drugoj prijateljskoj utakmici (7:6). Makedonci su jučer slavili rezultatom 8:7. 

Dvostruki strijelci za reprezentaciju BiH bili su Dino Čordalija i Amar Hadžihasanović, a po jedan gol zabili su Nermin Logo, Miralem Jahjafendić i Mirza Omer.

Hokejaška reprezentacija nastavlja pripreme za Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo III divizije koje će se odigrati u Sarajevu od 24. do 28. februara 2018.