sport
0

Hokejaši BiH danas protiv Turske: Nerealno je očekivati još jednu senzaciju

Klix.ba
Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u Istanbulu u trećem kolu Svjetskog prvenstva III divizije odmjeriti snage s reprezentacijom Turske.

Nakon dva odigrana kola naš tim ima polovičan učinak. Upisali smo trijumf protiv Hong Konga i poraz od Gruzije. Napadač naše reprezentacije, Amar Lemeš, svjestan je koliko je pred našim timom težak zadatak u današnjem susretu.

"Mislim da je nerealno očekivati još jednu senzaciju. Imali smo jednu pobjedu do sada i s obzirom na uslove koje imamo i na to kako se trenira u Bosni i Hercegovini, čak i ovo što smo do sada uradili je veliki uspjeh. Turci treniraju čitavu godinu, a mi u Zetri imamo mjesec - mjesec i pol dana leda. To je zaista mizerno vrijeme provedeno na ledu. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušati na najbolji mogući način predstaviti Bosnu i Hercegovinu", ističe Lemeš.

Naši hokejaš jutros su odradili lagani trening uoči duela s Turcima koji je na rasporedu u 16 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu, odnosno 15 sati i 30 minuta po srednjoevropskom vremenu.