sport
0

Hoće li Cro Cop nokautirati iskusnog Oleinika?

Mirko Filipović je proteklih mjeseci trenirao iznimno naporno, cijelo ljeto je žrtvovao kako bi što spremniji dočekao veliki revanš protiv Alexa Emelianenka, koji je na kraju propao, jer se ruski borac potukao s jednim starijim muškarcem u moskovskom kafiću.

U ponedjeljak je službeno potvrđeno kako će Mirko dobiti novog protivnika te da se radi o iznimno iskusnom borcu Alekseju Oleiniku.

No, mnogi su unatoč odličnoj formi Oleinika, koji trenutno ima osam pobjeda u nizu, uvjereni da je to meč u kojem hrvatski borac ne bi trebao imati previše problema.

Filipović od rastanka s UFC-om ne zna za poraz. Doduše, većinu dvoboja je imao u kick boks konkurenciji, gdje je ove godine i stigao do najvećeg uspjeha karijere – osvajanja K-1 WGP-a u svom Zagrebu. Ima šest pobijeda u kick boksu i MMA slavlje protiv Japanca Suzukawe.

Saradnja sa Stipom Drvišem mu je donijela mnogo dobrog i vratila brzinu u njegove ruke. Ako Filipović dvoboj završi na nogama, šanse za pobjedu su velike i ruski udav bi trebao ubilježiti i deseti poraz u profesionalnoj karijeri.

Legend 2 donosi čak devet zaista vrhunskih dvoboja, koji se jednostavno ne propuštaju. Klasičan spoj kick boksa i slobodne borbe su garancija vrlo zanimljive borilačke večeri u petak, 8. novembra. Naravno, uživo i ekskluzivno na OBN televiziji u 19:15 sati.

OBN