Najava Premijer lige BiH
5

Hercegovački derbi za kraj jesenjeg dijela, Velež i Borac opasno "prijete" Željezničaru

K. H.
Jesenji dio nogometne Premijer lige BiH završava se s tri utakmice koje će biti odigrane danas, a svakako da je u centru pažnje hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog koji se igra na Pecari.

Prvi će na teren izaći igrači Tuzla Cityja i Borca, a oni će svoj meč odigrati na stadionu Tušanj s početkom u 13:00 sati.

Tuzlaci su u seriji od tri uzastopna poraza i dobar rezultat protiv Borca nameće se kao imperativ za ekipu Nermina Bašića, a oni su trenutno na sedmoj poziciji sa 24 osvojena boda i ovo im je možda i posljednja šansa da se priključe borbi za izlazak u Evropu.

S druge strane, Borac je u prošlom kolu remizirao protiv Sarajeva, prije toga su bili bolji od Krupe, a oni bi pobjedom u današnjem meču prišli Željezničaru na samo jedan bod zaostatka pred zimsku pauzu.

U terminu od 15:00 sati igra se duel između Veleža i Mladosti, a Rođeni bi se današnjom pobjedom također ozbiljno uključili u borbu za drugu i treću poziciju i nema sumnje da će tim Feđe Dudića uraditi sve da na pauzu ode s trijumfom i osvajanjem tri boda.

Ipak, nešto će se pitati i odlična Mladost koja predvođena kapitenom Hirošom igra kvalitetno ove sezone, a gostima iz Doboj-Kaknja potrebni su bodovi kako bi se odaljili od Krupe koja je u zoni ispadanja i trenutno ima šest bodova manje od njih.

I na kraju, za kraj jesenjeg dijela nogometne Premijer lige BiH - hercegovački derbi. Široki Brijeg će nakon dvije vezane pobjede, a posebno one protiv Željezničara na Grbavici, u sjajnoj atmosferi dočekati Plemiće, tim koji je u prošlom kolu slavio pobjedu protiv Mladosti u gostima i koji također traži tri boda kojim bi stigli na samo jedan bod od drugog mjesta.

Raspored:

Tuzla City - Borac (13:00 sati) Velež - Mladost (15:00 sati) Široki Brijeg - Zrinjski (17:00 sati)

Preostali rezultati:

Krupa - Željezničar 2:1 Olimpik - Radnik 1:0 Sarajevo - Sloboda 2:1

Tabela: