Boks
0

Haye tražio da Valujev obrije tijelo

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novi neukusni čin uvertire u dvoboj za svjetskoga bokserskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Rusa Nikolaja Valujeva (2.13 metara, 36 godina) priredio je Britanac David Haye (1.91m, 28 godina).
  • Valujev je "Zvijer s Istoka". Ima užasno puno dlaka po tijelu. Želi li se boriti sa mnom, mora najprije obrijati cijelo tijelo. U suprotnom, bojim se da će mi nepodnošljivo zaudarati u klinču - prenio je izjavu Britanca njemački dnevnik Bild.

Isti izvor otkriva da je klauzulu o brijanju cijelog tijela čudnovati Britanac želio čak uvrstiti u ugovor o meču. Druga strana taj je zahtjev odbila.

Njemačku, kao i evropsku javnost, Haye je iziritirao neukusom u više navrata. Pripremajući se za dvoboj s Vitalijem Kličkom, koji je nakon toga morao odgoditi jer se povrijedio tokom sparing-borbe, pojavio se na press konferenciji u majici s grafikom koja je prikazivala njega i odrubljene glave braće Kličko u svakoj od njegovih šaka. Potom je, fotografirajući se s Valujevim, pozirao s ispruženim srednjim prstom.

Dvoboj s ruskim divom za naslov teškaškog prvaka po WBA verziji Hayea čeka 7. novembra u Nürnbergu.