{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haris Husić osvojio titulu veteranskog prvaka svijeta u taekwondou

10.8.2013. u 08:07
341
10
Haris Husić osvojio titulu veteranskog prvaka svijeta u taekwondou
341
Haris Husić osvojio titulu veteranskog prvaka svijeta u taekwondou
Trener taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Haris Husić, ostvario je historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu osvojivši titulu taekwondo prvaka svijeta na Svjetskim igrama za veterane.
Husić je nastupio u teškoj kategoriji, preko 80 kg, te ostvario četiri veličastvene pobjede. U prvom kolu je savladao predstavnika Turske 10:4, u drugom kolu je izvojevao pobjedu nad predstavnikom Australije 16:1, a u trećem je porazio predstavnika Njemačke sa 6:5. Na kraju je u finalu bio bolji od predstavnika Italije.

Njegov klupski kolega Belmir Berberović je nastupio u poluteškoj kategoriji, do 80 kg. U prvom kolu je pobjedom nad predstavnikom Italije od 9:1 obećavao kvalitetan nastup, ali je nažalost već u slijedećem kolu, nakon dugotrajnog vodstva, eliminisam u zadnjim sekundama borbe od predstavnika Španije sa 3:5.

"Veoma jaka konkurencija na Igrama veterana je samo doprinijela ostvarivanju ovog historijskog rezultata. Iako sam se pribojavao teškog nastupa zbog tek sanirane povrede, pažljivim kontroliranjem borbe do samog kraja uspio sam prevazići psihičku barijeru i kvalitetan nastup staviti ispred straha od prijevremenog završetka nastupa. Naravno, presretan sam zbog ostvarenog rezultata te zahvalan porodici i prijateljima, kao i članovima najuspješnijeg taekwondo kluba u državi, kluba Novi Grad Sarajevo, na nesebičnoj podršci! Nadam se ću imati prilike braniti naslov prvaka u Aucklandu na Novom Zelandu za četiri godine, a također se već unaprijed radujem odlasku na Evropske igre veterana, koje se održavaju u Nici 2015. godine“, izjavio je Husić.Husić je zajedno sa Berberovićem učestvovao na Svjetskim igrama za veterane (World Masters Games) koje se održavaju u Torinu od 1. – 11. augusta. Svjetske igre veterana su manifestacija najsličnija Olimpijskim igrama, ali samo za sportiste koji imaju iznad 35 godina starosti.

Organiziraju se svake četiri godine, a učestvovalo je blizu 1.0000 sportista iz cijelog svijeta koji se takmiče u 30 sportova. Jedan od sportova je i olimpijski taekwondo, gdje su naši predstavnici nastupili kao jedini sportisti iz Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: