Coloseum King of the Ring
0

VIDEO / Haris Ćutuk protiv Marka Plešberga u K1 spektaklu

Sarajevo-x.com
U organizaciji KBS Mawashi iz Sarajeva, 7. aprila će se u Goraždu održati K-1 spektakl pod nazivom "Coloseum King of the Ring“. Naime, tada će glavnu borbu večeri imati naš Haris Ćutuk, inače dvostruki evropski prvak u WKA asocijaciji.

Bh. borac će ukrstiti rukavice sa Austrijancem Markom Plešbergerom iz Austrije, a ovom meču predhodit će još šest mečeva po K-1 pravilima. Ćutuk u karijeri ima skor od 12 pobjeda iz 14 mečeva, a njegov protivnik 21. pobjedu i sedam poraza.

Ovo će biti prvi put da Ćutuk radi glavnu borbu večeri i to u svojoj zemlji. Goražde su izabrali jer većina boraca dolazi iz Istočne Bosne, a kažu da je Goražde zaslužilo da bude domaćin jednoj ovakvoj manifestaciji. Poznato je da je publika u ovom gradu izuzetno vatrena kada je sport u pitanju, a to su pokazali i na utakmicama rukometne reprezentacije BiH.

"Ovo neće biti neka jeftina varijanta. Produkcija će biti na visokom nivou i sigurno je da će gledaoci moći uživati u spektaklu“, kazao je Ćutuk.

Organizatori će okupiti najpoznatija imena borilačkog sporta, među kojima će biti boric iz klubova Safeta Kape, Dževada Poturaka, Adnana Redžovića, a meč će imati i Dženan Džeka Muminović, koji se vraća u ring. Uvodne borbe će imati: Tarik Bahto, Arif Mulalić, Dario Kadić, Džemal Fetahović i Elmir Mehić.

Inače, za ovaj spektakl cijene ulaznica će biti izuzetno popularne i koštat će 5 KM.