sport
302

Haris Biber i Selma Baltić se pripremaju za takmičenja u Sportskom centru "Gazija"

Klix.ba
Selma Baltić i Haris Biber
Ekipa portala Klix.ba posjetila je novootvoreni Sportski centar "Gazija“ u okviru kojeg djeluje Klub borilačkih vještina, a svim članovima na raspolaganju je i teretana. Na treningu smo zatekli i najuspješnijeg člana kluba Gazije, višestrukog juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine u kick boksu, osamnaestogodišnjeg Harisa Bibera.

Biber vrijedno radi na pripremama za Evropsko prvenstvo, na koje sa svojim trenerima putuje u petak.

"Prvenstvo će se održati u Španiji, a ja se iskreno nadam da ću mojoj državi i mom Klubu i ovaj put donijeti zlato. Vrijedno radim na pripremama, uz puno odricanja i truda, ali se uz svoje trenere Muhameda i Šemsu Šabanovića, nadam i dobrom rezultatu“, kazao je Haris.

Haris se boksom bavi već jedanaest godina, od kada je član Kluba borilačkih vještina Gazija, te kaže da mu je jedan od dražih mečeva bio boks meč, kada mu je bilo samo devet godina.

"Na ovo takmičenje sam se uspio ubaciti, iako sam imao 24 kg, a trebao sam imati 30 kg. Uspio sam se i ubaciti i osvojiti medalju“, kroz osmjeh nam priča mladi kick bokser.

Haris je ove godine upisao i Fakultet sporta i tjelesnog odgoja jer, kako kaže, smatra da uz sportske uspjehe treba napredovati i u obrazovnom smislu. Haris je ove godine proglašen najboljim juniorom Bosne i Hercegovine u K1.

U klubu borilačkih vještina Gazija trenira i mlada Selma Baltić, ovogodišnja seniorska državna prvakinja u sve tri discipline Low kick, K1 i Full contact. Selma ima 22 godine, a kick boksom se bavi već sedam godina.

"Iako mnogi kažu da kick boks nije za žene, ja bih svim djevojkama preporučila da probaju, jer sam sigurna da će ih osvojiti kao i mene. Kick boks volim te mi ne pada teško trenirati po četiri sata dnevno", kazala je Selma.

Ona se trenutno priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Beogradu.

"Prvi put ću učestvovati na svjetskom prvenstvu, ali se nadam da ću uspjeti postići dobre rezultate. Predano radim na pripremama s mojim trenerima, a svi znamo da se trud na kraju isplati“, navela je Selma.

Selma je ove godine proglašena najboljom seniorkom Bosne i Hercegovine u K1.