Prijem za zlatne atletičare
0

FOTO / Hamza Alić i Mesud Pezer perjanici zeničkog sporta

ZEDA
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Predsjednik općinskog vijeća Zenica Nebojša Nikolić i pomoćnik načelnika Zijad Softić organizirali su prijem za atletičare Mesuda Pezera i Hamzu Alića, i sportske radnike Mehmeda Skendera i Suada Kaknju, povodom njihovih uspjeha na proteklim takmičenjima i odlasku na nastupajuća takmičenja.
Prijem atletičara (Foto: ZEDA)
Prijem atletičara (Foto: ZEDA)
Ova dva atletičara su u dosadašnjem dijelu godine postigli nekoliko izvanrednih rezultata na više takmičenja i disciplina, a olimpijca Hamzu Alića ovog mjeseca očekuje nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u Koreji.

"Ovo će biti moj četvrti nastup na Svjetskom prvenstvu, dva u dvorani i dva na otvorenom, i do sada sam imao najbolji plasman dva puta deveto mjesto. Sada želim da pokušam znatno više, a najiskrenije najveća mi je želja da oborim rekord sjajnog Zlatana Saračevića. Koliko je to bio dobar rezultat najbolje pokazuje vrijeme da je Saračević do sada ne dodirljiv", kazao je Alić.

Hamza Alić (Foto: ZEDA)
Hamza Alić (Foto: ZEDA)
"Zahvaljujem se na prijemu i svima koji su mi pomogli da se ove sezone domognem odličnih rezultata. Vjerujem da mogu napredovati i postići još bolje rezultate, ako budem imao sve uslove za treninge", kaže mladi Mesud Pezer.
Mesud Pezer (Foto: ZEDA)
Mesud Pezer (Foto: ZEDA)
U ime Općine Zenica predsjedavajući vijeća Nebojša Nikolić obećao je pomoć najboljim sportašima u bilo kojoj sportskoj grani, a Hamzi Aliću je poželio uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Koreji.