Pohvalio lojalnost
33

Hamilton: Wenger me je pitao da treniram s prvim timom Arsenala

Klix.ba
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Lewis Hamilton (Foto: EPA-EFE)
Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton poznat je kao navijač londonskog Arsenala, a on je sada prokomentarisao odlazak menadžera Arsenea Wengera s klupe Topnika te je otkrio da je jednom dobio poziv za treniranje s prvim timom.

Hamilton je rekao da je više puta sreo Wengera i da se radi o prijatnoj osobi, a otkrio je i da ga je jednom Wenger pozvao da trenira s prvim timom.

"Imao sam privilegiju da sretnem Arsenea Wengera nekoliko puta, a čak me i pitao da li želim trenirati s prvim timom. Wenger je uvijek bio prijatan i zaista je 'cool' upoznati šefa tima", rekao je Hamilton, pa nastavio:

"Lojalnost koju je pokazao kroz uspone i padove i pozitivne i negativne komentare je sjajna, a on je ostao vjeran svojim vrijednostima i zadržao je vjeru u ono što stvarno vjeruje", rekao je Hamilton.

Nakon toga, Hamilton je kazao da je svima stavio do znanja svoje želje u budućnosti i da želi ostati dio Mercedesovog tima.

"Već sam svim stavio do znanja, kao i ljudi u timu, da želimo nastaviti zajedno, tako da je sitaucija vrlo jednostavna. Ne moram da kažem da ću definitivno ostati ovdje sljedeće godine, a potom to ne učinim. Sve se svodi na završetak pregovora i potpisivanje ugovora", završio je Britanac.