Kup Turske
11

Hajradinović sjajno pogodio u porazu Kasimpase od Akhisarspora

Piše: K. H.
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Potencijalni bh. reprezentativac u nogometu Haris Hajradinović postigao je efektan pogodak u porazu Kasimpase na gostovanju kod Akhisarspor rezultatom 3:1 u prvom meču četvrtfinala Kupa Turske.

Akhisarspor je stigao u vodstvo u 41. minuti pogotkom koji je postigao Cikalleshi. Isti igrač je u šestoj minuti drugog poluvremena pogodio za 2:0, a onda Josue u 73. minuti pogađa za 3:0 i činilo se da je pitanje prolaznika u polufinale faktički već odlučeno.

Ipak, bivši igrač Željezničara Haris Hajradinović, koji je u igru ušao u 64. minuti, sjajno pogađa za 3:1 u 93. minuti i tako ostavlja nadu Kasimpasi da pred svojim navijačima u uzvratu može nadoknaditi rezultat i plasirati se u polufinale.

Hajradinović je pogodak postigao nakon što je silovitim udarcem s nekih 20-25 metara poslao loptu u nebranjeni dio mreže.

Ovo je za igrača koji je ponikao u Željezničaru prvi pogodak u novom klubu, a danas je odigrao šesti meč. On je još igrao za Osijek, iz kojeg je došao u Tursku, Trenčin, Gent, Haugesund, Inter iz Zaprešića i Olimpik.