sport
0

Hadžihafizbegović primo evropske vicešampione u karateu

FENA
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Haiihafizbegović primio je u četvrtak karate reprezentativce Kantona Sarajevo vicešampione s posljednjeg Evropskog prvenstva regija.

Koliki je značaj ove srebrene medalje najbolje pokazuje činjenica da je osvojena u konkurenciji 80 ekipa iz 40 evropskih regija.

"Nakon osvajanja i srebrene medalja, mogu s pravom reći da bh. sport mijenja imidž naše zemlje u Evropi i svijetu. Moram ovdje istaći da stu ulogu imaju i naši umjetnici, odnosno kulturni radnici. Zato vam od srca čestitam i izražavam spremnost ministarstva na čijem sam čelu, ali i svoju osobnu, za buduću podršku vašem radu, slijedećim nastupima i novim uspjesima", naglasio je ministar Hažihafizbegović.

Predsjednik Karate saveza KS-a Mirsad Sipović i selektor reprezentacije Suad Ćupina zahvalili su se ministru Hadžihafizbegoviću na njegovoj podršci i podršci Vlade Kantona Sarajevo, te istaknuli da su naši karatisti ispunili svoja obećanja data premijeru u Silajdžiću i ministru lično na prijemu održanom uoči odlaska u Novi Sad, gdje je održano Evropsko prvenstvo regija u karateu.

Članovima ekipe, za koju su nastupili Alem Kupusović, Admir Zukan, Kenan Alikadić, Hamid Slato, Elvir Mašović, Adnan Kukuljac i kapiten Admir Ćupina, ministar Hadžihafizbegović je u znak zahvalnosti za postignuti vrhunski rezultat dodijelio po 500 KM i roman "Vječnik" bh. pisca Nedžada Ibrišimovića.