{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžić i Čolpa u Olimpijskom komitetu BiH

S
24.12.2008. u 14:49
0
0
Hadžić i Čolpa u Olimpijskom komitetu BiH
0
Hadžić i Čolpa u Olimpijskom komitetu BiH
Danas je u Olimpijskom komitetu BiH organiziran prijem za boksera Memnuna Hadžića osvajača bronzane medalja na evropskom prvenstvu u Liverpulu i Nadira Čolpu koji je osvojio bronzanu medalju na kadetskom evropskom prvenstvu održanom u Novom Sadu, te predstavnike bokserskog saveza.
Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, Siniša Kisić je čestitao sportistima na osvojenim medaljama i istakao kako su oni primjer kako se kvalitetnim radom prvenstveno njih samim, ali i kvalitetnim radom u savezu dolazi do rezultata. Takođe je istakao da će u budućnosti OKBiH kroz implementaciju zakona o sportu još više poticati razvoj sportova koji su do sada donijeli najviše medalja i promocije kako sporta tako i države u cjelini.

Memnun Hadžić se zahvalio Olimpijskom komitetu što je kao čelna institucija prepoznao važnost ovog sportskog uspjeha i na ovaj način odao priznanje njemu lično i bokserskom savezu dodavši da je Olimpijski komitet i jedina zvanična institucija koja je našla za shodno da pozove osvajače medalja na bokserskim prvenstvima i da ta gesta znači jako puno i da ih stimuliše za dalji rad.

Prof. dr. Izet Rađo je istakao da je Memnun Hadžić primjer koji uz redovan i naporan trening uspio diplomirati na FPN, odsjek žurnalistika i uz stalni radni angažman ostvariti vrhunske sportske rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: