sport
0

Hadžiahmetović odlično počela novu takmičarsku sezonu

FENA
Emina Hadžiahmetović
Emina Hadžiahmetović
Najbolja bh. stonoteniserka Emina Hadžiahmetović krenula je u novu takmičarsku sezonu odličnim nastupima na turnirima iz svjetske serije ITTF World Tour u Bugarskoj, Češkoj i Austriji.

Rezultati koje je postigla ostvareni su uz veliki napor i uporan rad mlade sportistkinje uprkos teškim uslovima u kojima trenira zajedno sa svojom sestrom i trenericom Amelom Hadžiahmetović-Mujezinović.

Hadžiahmetović je nastupila u Bugarskoj u dvije konkurencije, U-21 seniorke i u konkurenciji Woman Senior, a u Češkoj i Austriji u kategorijama U21 i seniorke, te u dublu.

Učešće na posljednjem turniru ITTF World Tour Austrian Open okončala je plasmanom među 32 najbolje igračice, dok je u meču za plasman među 16 najboljih izgubila od predstavnice Japana s 3:1. I na ovom turniru je pokazala da se nalazi u odličnoj formi i sigurno da će uz adekvatnu podršku praviti još bolje rezultate.

U prvom kolu seniorskog dijela turnira u Austriji uspjela je savladati Koreanku Lee Seul, što je veliki uspjeh s obzirom na činjenicu da Azijatkinje dominiraju u stonom tenisu.

Hadžiahmetović nastoji da osigura normu za Olimpijske igre u Brazilu 2016. godine, a s obzirom na to da iz svake države samo dvije igračice mogu da nastupaju na Olimpijadi, protivnici su na svakom turniru teški.