sport
22

Greškom istrčala maraton i pobijedila!

Totalsport
Meredith Fitzmaurice
Meredith Fitzmaurice
Stanovita Meredith Fitzmaurice pobijedila je prošlog vikenda u maratonu održanom u kanadskom gradiću Amherstburgu. Vijest sama po sebi ne bi bila zanimljiva da Fitzmaurice nije pobijedila zabunom.

Žena je, naime, namjeravala istrčati polumaraton (21 kilometar), ali je promašila skretanje prema ciljnoj ravnini. Kada je to shvatila, odlučila je istrčati cijeli maraton do kraja, a taj joj je potez na koncu donio pobjedu.

Fitzmaurice je planirala istrčati polumaraton kao zagrijavanje za maraton u Detroitu koji će se održati sljedeći mjesec. Na toj bi, pak, utrci pokušala izboriti mjesto na startnoj listi slavnog Bostonskog maratona. No, pogrešno skretanje je donijelo promjenu plana i trčanje 42 kilometra.

"Jednostavno sam promašila skretanje, nisam to uradila namjerno", opravdavala se Kanađanka iz Ottawe.

Kad je shvatila da je pogriješila, kod organizatora je provjerila smije li nastaviti trčati s obzirom da je bila prijavljena za polumaraton. Dobila je zeleno svjetlo i pobijedila s vremenom 3:11:48. A da cijela priča bude još bolja: taj joj je rezultat bio dovoljan da se kvalifikuje na Bostonski maraton!