{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Grand Prix Sarajeva" provjera za Evropsko prvenstvo

F
6.4.2009. u 14:01
0
0
"Grand Prix Sarajeva" provjera za Evropsko prvenstvo
0
"Grand Prix Sarajeva" provjera za Evropsko prvenstvo
U povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva u sportskoj dvorani "Gazaz" na Mojmilu održan je turnir u karateu - "Grand Prix Sarajevo 2009", na kojem su na poziv organizatora - KK Bosna učestvovali najbolji bh. takmičari i takmičarke.
Turnir je poslužilo selektoru muške reprezentacije BiH Suadu Ćupini za provjeru forme pred učešće naših takmičara na 44. evropskom prvenstvu u Zagrebu (7-10. maja).

Takmičenje za muškarce se odvijalo u dvije težinske kategorije, u prvoj su zajedno nastupli takmičari u kategorijama do 60kg i 67kg, a u drugoj do 75kg, do84kg i preko 84kg.

U prvoj kategortiji najbolji je bio Edin Muslić (Bihać) drugi je bio Tarik Lušija (Bosna),a treći Adnan Bešić (Bosna)
U drugoj kategoriji (75, 84, +84 kg) ubjedljivo je bio najbolji Alem Kupusović, drugi je bio Olivera Mandarića (Neretva), dok su treće mjesto podijelili Admir Zukan (Bosna) i Mate Odak (Neretva).

Kod žena također je održano takmičenje u dvije kategorije.

U prvoj kategoriji (50kg, i 55kg) najbolja je bila Edina Maslo (Bošnjak Konjic), ispred Une Halilagić (Bosna) i Midhete Hasanović (Bosna).

U kategorija do 61kg prvo mjesto osvojila je Dijana Okanović (Bihać), druga je bila Tanja Umićević (Bosna), dok su treća mjesta podijelile Dženita Valjevčić (Sensei Sarajevo) i Dena Gljiva (Ilidža).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: