sport
0

Gradonačelnica Sarajeva primila predstavnike FK Sarajevo

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa saradnicima primila je danas delegaciju FK Sarajevo, na čelu s predsjednikom kluba Hajrudinom Šumanom.

Razgovarano je o izuzetno teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi FK Sarajevo. Delegacija je upoznala gradonačelnicu s naporima čelnika kluba kako bi se izvršila potpuna konsolidacija. Međutim, veliko dugovanje FK Sarajevo prema igračima i uposlenicima (520.000 KM) dovodi u pitanje licenciranje kluba za 2007. godinu, a time i njegov opstanak.

Gradonačelnica je upoznata i s aktivnostima koje se poduzimaju na obilježavanju 60. godišnjice FK Sarajevo, a delegacija kluba je predložila da Grad Sarajevo bude pokrovitelj ove manifestacije.

Gradonačelnica Borovac izrazila je spremnost da pomogne FK Sarajevo, kao i FK Željezničar kao gradskim nogometnim klubovima u teškoj materijalnoj situaciji, te predložila da se sistemski riješi njihovo finansiranje. Borovac je istakla da će lično inicirati sastanak s premijerom Kantona Sarajevo, načelnicima gradskih Općina, te s predsjedavajućim Gradskog i općinskih vijeća, kako bi se dogovorili načini finansiranja ovih klubova od interesa za grad.

Gradonačelnica je prihvatila prijedlog za pokroviteljstvo manifestacije obilježavanja 60. godišnjice FK Sarajevo, te istakla da će taj prijedlog proslijediti Gradskom vijeću Sarajeva na usvajanje.