Sarajevski aerodrom
0

Građani dočekali zlatne odbojkaše

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis.info
Foto: Fotoservis.info
Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci sletjeli su na Sarajevski aerodrom, na povratku sa Evropskog prvenstva u Poljskoj, gdje su ih dočekali građani Sarajeva.

Reprezentativci su se u Sarajevo vratili okićeni zlatnim medaljama nakon što su savladali selekciju Rusije u finalu rezultatom 3:1. Pobjedom nad Rusima, naši reprezentativci postali su evropski prvaci šesti put zaredom čime su još jednu potvrdili potpunu dominacijom u ovom sportu.

Odbojkaši koji su donijeli ovaj veliki uspjeh našoj zemlji u poljskom gradu Elblagu od 22. do 26. septembra 2009. su: Sabahudin Delalić (kapiten), Adnan Manko, Asim Medić, Ismet Godinjak, Safet Alibašić, Mirzet Duran, Dževad Hamzić, Ermin Jusufović, Beniz Kadrić, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Hidajet Jusufović i Nizam Čančar.

Na putu ka najsjajnijem odličju naši reprezentativci su maksimalnim rezultatima 3:0 savladali su ekipe Holandije, Srbije, Poljske i Rusije, dok su u polufinalu bili bolji od Nijemaca 3:2.

U borbi za treće mjesto suočile su se reprezentacije Njemačke i Ukrajine, a Nijemci su trijumfovali sa 3:2. Peto mjesto pripalo je Srbiji, šesto Mađarskoj, sedmo Hrvatskoj, a osmo Holandiji.