sport
48

Golf savez BiH primljen u punopravno članstvo Evropske golf asocijacije

Klix.ba
Sinoć je u Klubskoj kući golf terena VF u Sarajevu održana svečanost povodom prijema Golf saveza BiH u punopravno članstvo EGA (Evropska golf asocijacija).

Na svečanosti su prisustvovali članovi I predstavnici svh golf klubova u BiH, predstavnici Olimpijskog komiteta BiH te brojni gosti.

Dunja Kosić, generalni sekretar Golf Saveza, prisutne je podsjetila na put koji predhodio prijemu Golf Saveza BiH u EGU, od same ideje iz 2000-te godine do danas. Sa neskriveni zadovoljstvom i ponosom ukratko je opisala srdačan prijem I iskrenu podršku svih članova EGE tokom godišnje konferencije održane od 13. do 16. novembra u kolijevci golfa St. Andrewsu, u Škotskoj.

Dunja je istakla veliko zadovoljstvo koje su članovi EGA-e iskazali nakon održane prezentacije o BH golfu koja je predhodila I zvaničnom prijem Golf saveza BiH u punopravno članstvo EGA-e.

Nakon Dunje Kosić, prisutnima se obrati I drugi član naše delegacije koja je boravila na konferenciji Dejan Šaran. Dejan šaran je govorio o sportskom I organizacijskom aspektu golfa te sa prisutnim nesebično podjelio stečeno iskustvo iz St. Andrewsa. Podsjetio je sve prisutne na osnovne postulate golfa postavljene baš u St. Andrewsu, poštovanje prema igri, suigračima I terenu.

Dejan se vrlo emotivno i iskreno zahvalio svim pionirima golfa u BiH a posebno je istakao doprinos Asima Selmanagića Ćire autora knjige o Golf pravilima i jednom od začetnika golfa u BiH, Asima Omanića potpredsjednika Golf Saveza i na kraju Jasmina Selmanagića Predsjednika Golf Saveza i najvećeg “krivca” za postojanje golfa u BiH. Svim spomenutim je uz iskrenu zahvalu za doprinos golfu uručio i prigodne poklone.

Nakon Dejanovog obraćanja, Dunja Kosić i Dejan Šaran su i svečano uručili zastavu EGE Jasminu Selmanagiću koju su dobili na Kongresu kao simbol prijeme našeg Saveza u veliku evropsku golf porodicu.

Prisutnima se kratko obratila i ambasadorica Norveške Vibeke Lilloe koja je svim prisutnim iskreno čestitala na ovom velikom uspjehu i obećala podršku daljem razvoju golfa u BiH.