Wings for Life World Run
45

Gledajte utrku uživo: Cijeli svijet trči za one koji ne mogu

Klix.ba
Wings for Life World Run, globalna utrka iza koje stoji međunarodna neprofitna fondacija za istraživanja povreda kičmene moždine Wings for Life na programu je 5. maja s početkom u 13 sati po “našem vremenu”.

U ovoj utrci trče svi, amateri i profesionalci, a stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je istraživanjima u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine.

Organizirana je tako da pola sata nakon globalnog starta, presretačko vozilo kreće sa starta svih lokacija na kojima se utrka održava. Sve dok je trkač ispred presretačkog vozila, ostaje u utrci, ali kada ga prestigne, utrka je za njega završena.

Utrka u cijelom svijetu kreće u istom trenutku, tako neke zemlje s utrkom započinju noću. Recimo, utrka u kalifornijskoj Santa Clariti počinje u 4 sata ujutro, dok u Melbourneu trkači sa startne linije kreću u 21 sat. Svaka zemlja će imati svog pobjednika, a zadnja trkačica i trkač koji ostanu trčati ispred presretačkog vozila će biti svjetski pobjednici.

Ljubav i zajedništvo najbolja su motivacija za pomjeranje granica vlastitih mogućnosti i nema sumnje da će tako biti i ovog 5. maja.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina će i ove godine biti dio ovog jedinstvenog događaja. Naime, uz pomoć mobilne aplikacije trčat će se pojedinačno, a i grupno se trči u Mostaru i Sarajevu.

Prijenos globalne utrke Wings for Life World Run možete gledati ovdje.