''Cup Derventa 2009''
0

"Gladijatori" pobjednici prvog juniorskog ragbi turnira

Sarajevo-x.com
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Ragbijaši domaćeg kluba ''Gladijatori Derventa'' osvojili su prvi juniorski ragbi turnir ''Cup Derventa 2009'', javlja agencija ZEDA.

U odličnom ambijentu domaćini su u subotu savladali mlade ragbijaše iz Sarajeva i Zenice i zasluženo osvojili prvi pehar. Ragbijaši iz Dervente su napravili veliki podvig i sa dvije pobjede, ubjedljivo osvojili "Cup Derventa 2009". Trener domaćina Radomir Petković Štaka je uspio za ralativno kratko vrijeme da motiviše svoje igrače i pred svojom publikom porazi iskusnije ekipe iz Sarajeva i Zenice.

U tri odigrane utakmice postignuti su slijedeći rezultati, Sarajevo - Gladijatori Derventa 5:17, Čelik - Sarajevo 17:17 i Gladijatori Derventa - Čelik 24:21.

''Raduje me što smo prikazali kvalitetan ragbi i što smo osvojili ovaj turnir. Čestitam svojim igračima na zalaganju, fer i sportskoj igri'', rekao trener Petković.

U pobjedničkoj ekipi nastupili su Marko Kerkez, Aleksandar Jeličić, Slaven Asentić, Petar Kozić, Nemanja Živanić, Aleksandar Jović (C), Bojan Đekić, Stanimir Jovičić, Nemanja Ninković, Zoran Maletić, Slađan Kovačević i Bojan Gostić.

Ragbi klub "Čelik" iz Zenice je iskoristio priliku i igračima iz Dervente poklonio garnituru opreme.