sport
0

'Giro Bambino' u nedjelju u Vilsonovom šetalištu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Netakmičarska biciklistička trka za djecu do 12 godina pod nazivom "Giro Bambino", u organizaciji Udruženja građana za promociju urbanog biciklizma Giro di Sarajevo, bit će održana u nedjelju, 28. juna u u Vilsonovom šetalištu sa početkom u 17 sati.

Učešće na trci je potpuno besplatno i nisu potrebne prethodne prijave, sem evidencije na samom startu, saopštili su organizatori. Sva djeca koja imaju bicikl i manje od 12 godina, slobodna su učestvovati u trci. Zaštitna oprema je neophodna, a dio opreme je obezbijeđen za djecu koja je ne posjeduju. Zahvaljujući sponzorima za sve učesnike bit će obezbijeđena hrana, piće i slatkiši, a za najsretnije su obezbijeđene i vrijedne nagrade. Kako trka nije takmičarskog karaktera, neće biti klasičnog utrkivanja.

Za sigurnost na ruti pobrinut će se OS tim UG Giro di Sarajevo, startno-ciljni prostor obezbijedit će volonteri, dok će vanjsko osiguranje samog događaja obezbijediti policija. Na ruti će biti prisutna i ekipa hitne pomoći, a pristup će biti dopušten samo učesnicima, te po jednom roditelju za mlađu djecu. Iz sigurnosnih razloga, ruta (kolovoz) bit će fizički odvojena od pješačkog dijela (trotoara), bez obzira što je u pitanju nedjelja i što se po zakonu pješaci smiju kretati po kolovozu, najavljeno je.