Dala ostavku
1

Gimnastički savez BiH optužio bivšu predsjednicu za krivotvorenje dokumenata i pečata

Klix.ba
Snežana Bijelić
Snežana Bijelić
Gimnastički savez Bosne i Hercegovine podnio je Krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Predsjednice GSBIH Snežane Bijelić iz Banja Luke koja je podnijela neopoziovu ostavku 19.4.2015 god. i nije se pojavljivala u Savezu do prije mjesec dana.

"Neosporno je da je Snežana Bijelić podnijela neopozivu ostavku sa mjesta Predsjednika GSBIH, te stoga poslije tri godine neovlašteno saziva Upravni odbor kojem je istekao mandat 10.2.2016. godine i potpisuje određene odluke, čime nanosi štetu Gimnastičkom savezu BiH u materijalnom i svakom drugom smislu. Ista neovlašteno izrađuje pečat GSBIH identičan postojećem, bez broja i koji stavlja u pravni promet", stoji u saopćenju Gimnastičkog saveza Bosne i Hercegovine.

Kako se tvrdi, Snežana Bijelić je od GSBIH pismeno upozorena na protupravno postupanje, s obzirom da je u skladu sa Statutom GSBIH, mandat predsjedniku , podpredsjedniku Upravnog odbora, kao i cijelom Upravnom i Nadzornom odboru istekao 10.2.2016. godine.

"Snežana Bijelić i Upravni odbor kome je već odavno istekao mandat se oglušio na prijedlog većine klubova (10) i stav da je jedino rješenje organizovati vanrednu Skupštinu uz prisustvo delegata iz svih klubova BiH. O navedenom postupanju Snežane Bijelić pismeno smo obavijestili Ministarstvo pravde, OKBIH, i sve relevantne institucije , da je članom 31. Statuta GSBIH već tri godine funkcije v.d predsjednika obavlja Mirasad Tinjić sve dok predsjednik ne bude zamijenjen u skladu sastatutom GSBIH", kaže se u saopćenju.

IZ GSBiH se napominje kako su sve odluke nezakonitog Upravnog odbora ništavne, a korištenje nezakonito izrađenog pečata predstavlja krivično djelo.

"Sve navedene radnje Snežane Bijelić su kršenje čl.360., 369., 375., i 389. Krivičnog zakona i GSBIH i nanošenje ogromne štete Gimnastičkom savezu Bosne i Hercegovine", zaključuje se iz GSBiH.