sport
3

Gimnastički savez BiH: Optužbe na račun Tinjića neutemeljene

Klix.ba
Mirsad Tinjić
Mirsad Tinjić
Nakon što je protekle sedmice agencija Fena prenijela da su državni i entitetski gimnastički savezi BiH podnijeli tužbu protiv Tuzlaka Mirsada Tinjića, potpredsjednika Gimnastičkog saveza (GS) BiH, zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, samovolje i drugih nelegalnih i nezakonitih radnji mimo znanja Upravnog odbora spomenutog saveza, reagovali su iz Gimnastičkog saveza BiH.

"Obaviještavamo javnost da Gimnastički savez BiH nije podnio nikakvu tužbu protiv potpredsjednika Mirsada Tinjića i da su svi navodi i optužbe na njegov račun neutemeljene", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da je mandat upravnom odboru i skupštini Gimastičkog saveza BiH istekao 10.02.2016. godine, a Mirsad Tinjić je na funkciji potpredsjednika u tehničkom mandatu do nove izborne skupštine koja će se uskoro održati.

"Zbog evidentnih problema U Federalnom gimnastičkom savezu usporene su aktivnosti u Gimnastičkom savezu BiH. Kada se riješe problemi u Federalnom gimnastičkom savezu zakazat će se izborna skupština Gimnastičkog saveza BiH", dodaje se u saopštenju.