Sjajan nastup
78

Gimnastičarke Slobode osvojile pet medalja u Sloveniji

Klix.ba
Proteklog vikenda su gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike Sloboda učestvovale na međunarodnom turniru ritmičke gimnastike pod nazivom 19. Challenge FIG Tournament“ u Ljubljani te osvojile pet medalja, zlatnu, srebrenu i tri bronzane.

Na turniru je učestvovalo 253 gimnastičarke iz 16 zemalja, a to su Izrael, Estonija, San Marino, Francuska, Hrvatska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska, Češka, Njemačka, Engleska, Turska i Bosna i Hercegovina.
Poslije učešća na turnirima u Rumuniji, Bugarskoj i Italiji, gimnastičarke Slobode su u izuzetno jakoj konkurenciji nastavile kontinuitet dobrih nastupa i osvajanja medalja.

"Poslije osvajanja zlatne medalje u Sofiji, ovo je moja druga uzastopna osvojena zlatna medalja. U svojoj kategoriji imala sam veoma jaku konkurenciju, gdje je bilo 25 odličnih gimnastičarki. Presretna sam osvajanjem medalje i hvala mojoj trenerici Svitlani Tinjić“, rekla je gimnastičarka Elena Lončar.

Medalje su osvojile Elena Lončar (zlato), Nejla Muradbegović (srebro), Belma Mešić (bronza), Zuhra Tufekčić (bronza), Sara Muradbegović (bronza).

Za Slobodu su još nastupile Amna Selimović, Amila Bećirović i Esma Huskanović.

Sljedeći nastup gimnastičarke Slobode imaju u decembru na 'Christmas Cupu 2017' u Zagrebu.