Novi uspješan nastup
50

Gimnastičarke KRSG Sloboda u Ljubljani osvojile 14 medalja

Klix.ba
Gimnastičarke KRSG Sloboda su 1. i 2. juna 2019. godine učestvovale na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici 15th Friendship Tournament Šiška koji je održan u Ljubljani.

Slobodu su predstavljale četiri gimnastičarke koje su nastupale u najjačem A programu po FIG propozicijama. Na turniru je učestvovalo 230 gimnastičarki iz evropskih zemalja.

Drugi vikend zaredom gimnastičarke KRSG Sloboda su imale uspješan nastup na međunarodnim turnirima i dokazuju svoj kvalitet, tako da su i na ovom veoma jakom turniru bile više nego uspješne te su osvojile 14 medalja od kojih su tri zlatne, osam srebrenih i tri bronzane uz četiri pehara.

“Ovo je mojim gimnastičarkama kao i klubu bio jedan od najboljih i najuspješnijih nastupa od kada postojimo. U tako jakoj konkurenciji sve četiri gimnastičarke su osvojile medalje i pehare kako po rekvizitima tako i u all around nagrađivanju. Još jednom čestitam mojim gimnastičarkama i njihovim roditeljima čija nam je podrška veoma bitna”, rekla je glavna trenerica Svitlana Tinjić.

Za gimnastičarke Slobode nema odmora jer već 13. juna putuju na turnir koji će se održati u Perugiji u Italiji.

Medalje su osvojile:

  • Amila Bećirović – zlatna, srebrena i bronzana
  • Irma Jukić – zlatna i tri srebrene
  • Nejla Muradbegović – zlatna, srebrena i dvije bronzane
  • Sara Muradbegović – tri srebrene medalje.