Premijer futsal liga BiH
62

GFC Sarajevo, Mostar i Policajac ubilježili nove pobjede i zadržali maksimalan učinak

H. H.
GFC Sarajevo u fantastičnom meču bolji od MNK Sloga
GFC Sarajevo u fantastičnom meču bolji od MNK Sloga
Velika i ogromna šteta je što na futsal utakmicama ne može biti publike, s obzirom na to da se u 2. kolu moglo vidjeti pregršt sjajnih pogodaka, nekoliko preokreta, ubjedljivih pobjeda i odličnih poteza.

Zbog COVID-19 utakmice se igraju bez prisustva publike, a nekoliko timova svoje domaće susrete emituje na you-tube kanalima u direktnim prenosima.

Nakon drugog odigranog kola, tri tima imaju maksimalan učinak i to KMF Policajac, FC Mostar SG i GFC Sarajevo, koje je u Skenderiji odigralo fantastičan meč protiv MNK Sloga.

Susret je na kraju završen pobjedom domaćih od 6:3, a iako je tim iz Gornjeg Vakufa na poluvrijeme otišao sa prednošću od 2:0, nakon autogola Jusića i pogotka Milanovića.

Nastavak susreta, međutim, u potpunosti je pripao domaćinu, koji je postigao šest pogodaka za poluvrijeme, a da nije bilo raspoloženog golmana Delića, razlika je mogla biti i uvjerljivija.

Mršo je pogodio za 1:2, a nedugo poslije toga, na 2:2 je poravnao mladi Duvnjak, kojem je to ujedno bio i prvijenac u ligi.

Potom je Petak, iz trećeg pokušaja, uspio ugurati loptu u mrežu za preokret, kojeg su novim golovima potvrdili Omerhodžić, Handžić, te ponovo Petak, trenutno prvi strijelac lige sa pet datih golova, dok je gol za goste postigao Zukan.

Policajac i Seljak iz Livna svoju utakmicu su odigrali već u petak, a slavili su domaći rezultatom 4:2 i tako najavili da će biti itekako opasan novajlija u ligi. Mirković i Trifković su odveli „policajce“ na 2:0, a Ivković i Duvnjak poravnali na 2:2. Ipak, Banjalučani su do kraja susreta uspjeli postići još dva pogotka preko Vučića i Trifkovića i slaviti drugu pobjedu u sezoni.

Mostarci su dosta teško stigli do pobjede nad Bosnom Kompred u Tuzli. Domaći su poveli golom Ramića, ali iskusniji gosti su uspjeli napraviti preokret i to golovima Jelića, te Kahvedžića, koji se dva puta upisivao u listu strijelaca. Za Mostar je ovo ujedno bila druga pobjeda u sezoni, a već u 3. kolu igraju veliki derbi protiv Salinesa na domaćem terenu, koji im je prošle sezone „preoteo“ titulu.

Inače, Salines je u 2. kolu stigao do prve pobjede. Nakon šoka protiv GFC Sarajevo, također u Mejdanu, Tuzlaci su ovaj put bili mnogo uvjerljiviji, te su sa visokih 7:1 slavili protiv Kaskade.

Šešelj je dva puta pogađao za preokret mrežu gostiju, koji su poveli golom Husejinovića, a Kocić, Isanović, Ivanković, Arnautović i Matijević su, do kraja susreta, napunili mrežu tima iz Gračanice.

Hercegovački derbi odigran je u Čitluku, gdje je Brotnjo, na krilima Marina Sutona, koji je postigao-hat-trick, slavio tešku pobjedu protiv Zrinjskog. Na kraju je bilo 5:4, a gosti su i dalje bez pobjede u novoj sezoni, iako u prva dva kola nisu nadigrani.

Rezultati 2. kola Premijer futsal lige BiH

KMF POLICAJAC – MNK SELJAK 4:2 (Mirković, Trifković 2, Vučić - Ivković, Duvnjak)

GFC SARAJEVO – MNK SLOGA 6:3 (Mršo, Duvnjak, Petak 2, Omerhodžić, Handžić – Jusić-ag, Milanović, Zukan)

FC SALINES – MNK KASKADA 7:1 (Šešelj 2, Kocić, Isanović, Ivanković, Arnautović, Matijević – Husejnović)

MNK BOSNA KOMPRED – FC MOSTAR SG 2:3

(Jelić, Kahvedžić 2 – Ramić, Spahić)

MNK BROTNJO – HFC ZRINJSKI 5:4 (Suton 3, Ćavar, Čolak – Kalajdžić 2, Perić, Marić)

Parovi 3. kola Premijer futsal lige BiH: FC Mostar SG – FC Salines, MNK Sloga – KMF Policajac, MNK Brotnjo – MNK Seljak Livno, HFC Zrinjski – MNK Bosna Kompred, MNK Kaskada – GFC Sarajevo.