sport
22

Genadij Golovkin odbranio titulu najboljeg u srednjoj kategoriji

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Genadij Golovkin je 17. put odbranio titulu najboljeg boksera u srednjoj kategoriji.

U vjerovatno najboljoj ovogodišnjoj borbi Kazahstanac je večeras u ringu u londonskoj O2 Areni savladao domaćeg boksera Kella Brooka i zadržao titule u četiri najjače kategorije - WBA, WBC, IBF i IBO.

Prva runda pripala je Golovkinu, koji je u posljednjoj minuti bio pred pobjedom, no Britanac je na čudestan način izbjegaop nokaut.

U drugoj rundi bolji bokser je bio Brook, koji je dominirao i u nekoliko navrata je ozbiljno uzdrmao Golovkina.

Od početka treće Runde apsolutnu dominaciju u ringu je imao Golovkin, a iz ugla britanskog bokera su prekinuli meč u petoj rundi.

"On je dobar, ali nije toliko jak. Udarao me kao da smo na treningu, nijedan udarac mu nije bio jak. Poštujem ga i poštujem odluku njegovog ugla. Osjećao sam da je igra gotova i ovo je očekivani scenarij", rekao je Golovkin nakon meča.

Golovkin je sada na skoru 36-0, dok Kell Brook ima 36-1.

"Razočaran sam, imao sam problema sa okom. Želio sam nastaviti borbu, ali trener je odlučio baciti peškir u ring. Možda je on vidio nešto što ja nisam. Niko se ne želi boriti sa Golovkinom, ali ja sam spreman opet to učiniti. Ne mogu se složiti da ga nisam udarao jako. Vidjelo se koliko sam ga udarao. Nekoliko puta su mu noge klecale", rekao je Brook.