sport
0

Gec: Plivački miting Sarajevo Aquatics bit će najkvalitetniji do sada

FENA
Direktor Olimpijskog bazena Sarajevo Mujo Gec rekao je na današnjoj pres-konferenciji povodom Trećeg plivačkog mitinga "Sarajevo Aquatics 2012." da se nada da će Sarajevo u budućnosti biti domaćin mnogih balkanskih, evropskih pa i svjetskih takmičenja.

"Olimpijski bazen Sarajevo i Gradski klub plivačkih sportova Sarajevo pronašli su model kako da obezbijede gradu i državi respektabilan plivački miting kojim smo dokazali da smo sposobni za organizaciju i nekih ozbiljnijih takmičenja", smatra Gec.

Predsjednik Gradskog kluba plivačkih sportova Sarajevo Janko Gojković istakao je da je ovogodišnji miting licenciran od Međunarodne plivačke federacije (FINA) i Evropske plivačke federacie (LEN).

"Na mitingu očekujemo više od 300 plivača iz bh. klubova i klubova iz regiona te reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije koje dolaze u vrlo jakim sastavima", dodaje Janković.

Dogradonačelnik Sarajeva Igor Kamočaji je kazao da Gradska uprava podržava svaki projekt koji ima za cilj razvoj sporta te izrazio zadovoljstvo činjenicom da se jedna kapitalna investicija kao što je Olimpijski bazen isplatila u relativno kratkom roku.

Direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić rekao je da Bosnalijek sponzorišući Gradski klub plivačkih sportova Sarajevo nastavlja svoju misiju odgajanja zdravog društva.

Treći plivački miting "Sarajevo Aquatics 2012." bit će održan 10. februara na Olimpijskom bazenu Sarajevo.

Ulaznice za miting, koji se sastoji iz pet dijelova, koštat će jednu KM po dijelu.