Stockholm
0

Gay uz pomoć vjetra do 9.79

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tyson Gay na sjajan je način najavio borbu s Usainom Boltom na skorašnjem Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu. Američki je sprinter u Stockholmu 100 m istrčao za 9.79 sekundi.

Gay je, istina, imao i pomoć vjetra koji je puhao u leđa s 2.6 m/s, tako da njegov rezultat neće biti upisan na listi sezone, ali unatoč tome, radi se o impresivnom dosegu aktuelnog svjetskog prvaka.

Na Super Grand Prix mitingu u glavnom švedskom gradu glavni mu je suparnik trebao biti bivši svjetski rekorder Asafa Powell, ali Jamajčanin je završio tek na trećem mjestu (9.98), a između njih se ugurao Amerikanac Darvis Patton (9.95). Gayu je ovo bila zadnja pojedinačna utrka prije SP-a, ali uoči Berlina će još trčati na mitingu u Cottbusu kao član američke štafete.

Sjajan je rezultat u Stockholmu ostvarila i Allyson Felix. Amerikanka je borbu za obranu svjetskog naslova na 200 metara najavila rezultatom 21.88, uvjerljivo najboljim na svijetu ove godine i svojim drugim najboljim u karijeri.

Rezultat sezone istrčao je i Belal Mansour Ali na 1000 m (2:16.55), ali ta se disciplina trči iznimno rijetko. Natjecanje u bacanju kugle održano je dan ranije, a obilježio ga je olimpijski pobjednik Tomasz Majewski s hicem od 21.95 m, najboljim ove godine.