sport
0

Gaučosi bez Zanettija i novog Maradone

FENA
Jose Pekerman
Jose Pekerman
Slektor fudbalske reprezentacije Argentine, Jose Pekerman objavio je popis igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvo u Njemačku, a na njemu iznenađujuće nema Interova braniča Javiera Zanettija.

Pekerman je iznenadio argentinsku javnost i pozivom Gabrielu Heinzeu, koji je zbog ozljede koljena propustio skoro cijelu sezonu u Manchester Unitedu.

"Pozvao sam igrače koji mogu postati novi svjetski prvaci. Znam da su mnogi iznenađeni, no čvrsto stojim iza svog popisa", poručio je argentinski strateg. Zanetti je nastupio na posljednja dva SP-a, a tokom kvalifikacija bio je kapiten momčadi i nastupio je u većini utakmica. Brisanje s liste putnika teško je prihvatio.

"Strašno sam razočaran. Niko me nije obavijestio o izboru, dok mi nisu javili novinari", kazao je 32-godišnji Zanetti, koji je izgubio mjesto zbog Lionela Scalonija iz West Ham Uniteda.

Na popisu se našao i 19-godišnji golman Independientea, Oscar Ustari, ali ne i novi Maradona, 17-godišnji Sergio Aguero." Za njega ima dovoljno vremena. Nema potrebe preskakati neke stepenice u fudbalskom razvoju", dodao je Pekerman.

Argentina će igrati u skupini C, koji su brojni stručnjaci prozvali skupinom smrti, zajedno s Holandijom, Srbijom i Crnom Gorom, te Obalom Slonovače.

Argentinski popis za SP:

GOLMANI: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atletico Madrid), Oscar Ustari (Independiente)

BRANIČI: Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United), Juan Pablo Sorin (Villareal), Fabricio Coloccini (Deportivo), Gabiel Milito (Zaragoza), Nicolas Burdisso (Inter Milan), Leandro Cufre (AS Roma), Lionel Scaloni (West Ham)

VEZNI: Javier Mascherano (Corinthians), Esteban Cambiasso (Inter Milan), Luis Gonzalez (Porto), Juan Roman Riquelme (Villareal), Maxi Rodriguez (Atletico Madrid), Pablo Aimar (Valencia)

NAPADAČI: Hernan Crespo (Chelsea), Carlos Tevez (Corinthians), Lionel Messi (Barcelona), Javier Saviola (Sevilla), Julio Cruz (Inter Milan), Rodrigo Palacio (Boca Juniors).