Red Bull Cliff Diving
0

Gary Hunt je novi svjetski prvak

Sarajevo-x.com
Pobjede u Francuskoj, Meksiku, Norveškoj i Švicarskoj, te drugo mjesto u nedjelju na Havajima, britanskom skakaču Garyu Huntu bilo je dovoljno da postane novi svjetski prvak u Red Bull Cliff Divingu. Orlando Duque, devetorostruki šampion, završio je na drugom mjestu i pored slavlja na posljednjem ovosezonskom takmičenju.

Orlando Duque, devetorostruki šampion, završio je na drugom mjestu i pored slavlja na posljednjem ovosezonskom takmičenju. Treba istaći da je i prošle sezone Hunt bio blizu Duquea, ali je veći broj pobjeda omogućio Kolumbijcu deveti naslov.

Ipak, u ovoj je Hunt bio dominantniji, pa je planetarnu seriju okončao sa petnaest bodova viška u odnosu na najvećeg konkurenta.

Trenutke slabosti Britanac je pokazao na takmičenju u Italiji, ali je već tri sedmice poslije, u Švicarskoj, bio na visini zadataka. Ponovo je dotakao vrh. Taj trijumf bio je presudan.

Gary je obećao da će težiti poboljšanju svojih skokova na nadmetanjima u 2011. godini, te da će raditi na ispravljanju grešaka.

Nakon šest takmičenja ukupan poredak (prva tri mjesta) izgleda ovako:

Gary Hunt (Velika Britanija) 109 bodova Orlando Duque (Kolumbija) 94 boda

Artem Silchenko (Rusija ) 80 bodova