Čak dva gola golmana
12

Futsaleri Salinesa uprkos dobroj igri eliminisani iz Lige prvaka od bivšeg šampiona

H. H.
Salines Tuzla City - Ugra 2:5 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Salines Tuzla City - Ugra 2:5 (Foto: I. Š./Klix.ba)
Futsaleri Salines Tuzla Cityja poraženi su od ruskog viceprvaka ekipe Ugre iz Jugorska rezultatom 2:5 čime su eliminisani u 1/16 finala UEFA Lige prvaka.

Nakon osvajanja šampionske titule u prvenstvu BiH rukovodstvo FC Salines Tuzla Cityja se nadalo da će evropske utakmice igrati u SKPC Mejdan. No, u poplavi je ljetos potopljena velika dvorana tuzlanskog sportskog centra zbog čega su se u tuzlaskom klubu odlučili za domaćinstvo u Areni Hills u Sarajevu.

Iako su Rusi poveli u 7. minuti golom Davidova, samo 120 sekundi kasnije Arnautović je poravnao na 1:1. Pogodak koji je dao nadu našem prvaku da može do senzacije postigao je Brazilac Thiago u 22. minuti za preokret i vodstvo 2:1.

Ipak, ruski tim je u rasponu od samo četiri minute od 28. do 32. minute postigao tri brza gola kojima je prelomio meč.

Strijelci su bili Ponkratov, Afanasyev i čak dva puta golman Kupatadze koji je u posljednjim trenucima postavio konačnih 5:2, a to je bila posljedica rizične igre Tuzlaka bez golmana u fazi napada.

Koliko težak zadatak je imao naš prvak govori i podatak da je ekipa Ugre iz Yugorska 2016. godine osvojila titulu prvaka Evrope, a i ove sezone su u najužem krugu favorita.