Euro 2022
94

Futsaleri Rusije razbili Hrvatsku i opravdali ulogu favorita prvenstva

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: Uefa)
Detalj s utakmice (Foto: Uefa)
Futsaleri Rusije pobijedili su u drugom kolu Evropskog prvenstva selekciju Hrvatske rezultatom 4:0 te su tako došli na korak do plasmana u četvrtfinale, što se i očekivalo za jednog od favorita takmičenja ekipa Starog kontinenta.

Loše je počela utakmica po Hrvate budući da je Matošević dobio crveni karton već u drugoj minuti nakon žestokog starta na Robinha. Rusima je trebao samo jedan minut da dođu u vodstvo golom Antoškina.

Do drugog gola na večerašnjoj utakmici Rusi su došli u 11. minuti kada se Paulinho sjajno okrenuo s igračem na leđima i pogodio ispod prečke. Minut prije odlaska na odmor Hrvati su primili i treći pogodak nakon fantastične akcije koju je krunisao Čiškala.

Na 4:0 Rusi su povećali u 26. minuti kada je veliku grešku napravio golman Luketin. Izašao je s gola i krivo dodao pa su Rusi presjekli dodavanje, a Antoškin dao novi gol. Do kraja više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 4:0.

Rusija se sada učvrstila na prvom mjestu grupe C sa šest bodova, dok je Hrvatska na drugom s tri. Poljska i Slovačka nemaju bodova, ali večeras igraju međusobni duel. Hrvatska će u posljednjem kolu igrati protiv Slovačke, dok će Rusija odmjeriti snage s Poljskom. Ove utakmice su na rasporedu u subotu.

Rezultat i strijelci:

Hrvatska - Rusija 0:4 (Antoškin 3', 26', Paulinho 12', Čiškala 20')

Tabela: