Prvo kolo
5

Futsaleri GFC Sarajevo trijumfalno prošli kroz Tuzlu

N. K.
GFC Sarajevo
GFC Sarajevo
Utakmicama prvog kola počela je nova sezona u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine. Derbi je odigran u Tuzli gdje je aktuelni prvak države FC Salines ugostio GFC Sarajevo.

Uoči ovog meča domaćinima je uručen pehar za najboljeg iz prošle sezone koja je prekinuta u trenutku dok su Tuzlaci bili vodeći na tabeli.

Ipak, na terenu u ovoj utakmici domaćini nisu opravdali ulogu favorita s obzirom na to da je sarajevska ekipa predvođena sjajnim trenerom Nijazom Mulahmetovićem stigla do pobjede od 5:3.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Emir Omerhodžić, koji je uz dosta sreće matirao bivšeg saigrača Fadila Seferovića, a ubrzo nakon toga Sarajevo je povelo sa 2:0 golom debitanta u gostujućem timu Sabahudina Petaka.

Domaći s deseterca stižu do 1:2 nakon pogotka Slobodana Rajčevića, a na samom isteku prvog dijela u listu strijelaca se upisao i Darko Milanović.

Ubrzo nakon što je počelo drugo poluvrijeme Petak postiže novi pogodak kojim goste odvodi do prednosti od 3:2.

Salines je uspio još jednom poravnati golom Ivankovića i to je bilo sve od njih. Hršumović, naime, postiže pogodak nakon brze akcije, kojim vraća prednost gostima. Delihasanović je bacio loptu na Petaka, a ovaj uočio Hršumovića, koji postiže gol za novu prednost Sarajlija.

Do kraja susreta Petak se i treći put upisuje u listu strijelaca i to nakon što su domaći pogriješili tokom igre na višak. Petak je pratio akciju te zaobišao Milanovića i poslao loptu u mrežu za pobjedu Sarajeva u Tuzli od 5:3.

U ostalim susretima, Mostar Stari Grad je potvrdio ulogu favorita i u novoj sezoni, a snagu su pokazali na Brotnju kojeg su savladali sa ubjedljivih 7:2.

Briljirao je Bilal Jelić, koji je postigao tri pogotka, a odličnu partiju upisao je i Nermin Kahvedžić.

Kaskada je u kantonalnom derbiju u prvom kolu Premijer lige BiH savladala novog premijerligaša tuzlansku Bosnu Kompred sa 3:1, dok je Policajac, koji je također novajlija u ligi, sezonu počeo trijumfom u Mostaru protiv Zrinjskog. Gosti iz Banja Luke slavili su pobjedu rezultatom 3:1.

Osam pogodaka viđeno je i u utakmici između Seljaka i Sloge u kojoj su domaći slavili pobjedu 5:3, s tim što treba spomenuti kako je sva tri pogotka za tim iz Gornjeg Vakufa postigao Zukan te se zajedno sa Jelićem i Petakom, izdvojio na vrhu liste strijelaca.