Maksimalan učinak
204

Futsaleri BiH slavili protiv Švicarske i prošli u treći krug kvalifikacija za Euro

F. Z.
BiH - Švicarska (Foto: E. M./Klix.ba)
BiH - Švicarska (Foto: E. M./Klix.ba)
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u posljednjem susretu prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švicarske rezultatom 5:4 i tako izborila mjesto u trećoj fazi kvalifikacija za Euro koji se igra 2022. godine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine s maksimalnim brojem bodova završila je na prvom mjestu u grupi sa Švicarskom, Kiprom i Gibraltarom.

Golove za našu reprezentaciju u trijumfu protiv Švicarske postigli su Džindić, Radmilović, Bošković, dok je Hrkač pogodio dva puta.

To znači da će izabranici Ive Kreze igrati treći krug kvalifikacija, odnosno da će "preskočiti" drugi. U drugom krugu igrat će 14 reprezentacija. Devet drugoplasiranih iz prvog kruga i pet najboljih trećeplasiranih iz prvog kruga.

U trećem krugu u kojem će igrati i naša reprezentacija igrat će 32 reprezentacije. Njih 16 iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2020. godine, devet prvoplasiranih iz prvog kruga, te sedam reprezentacija iz drugog kruga kvalifikacija.

U trećoj fazi kvalifikacija 32 reprezentacije bit će podjeljenje u osam grupa sa po četiri nacionalna tima. Prvoplasirane i šest drugoplasiranih plasirat će se na Euro, dok će dvije najlošije drugoplasirane igrati baraž za plasman na Euro. Domaćin Eura 2022. godine je reprezentacija Holandije.