Posljednji meč u grupi
30

Futsaleri BiH danas protiv Azerbejdžana žele pobjedu za častan oproštaj od Eura

H. H.
Foto: Klix.ba / Montaža
Foto: Klix.ba / Montaža
Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Azerbejdžana od 17:30 okončat će debitantski nastup na Evropskom prvenstvu u Nizozemskoj, prvom velikom takmičenju na koje se naša selekcija plasirala.

Nakon poraza od Španije i Gruzije naš tim je ostao bez šansi da se plasira u četvrtfinale, ali protiv Azerbejdžana će tražiti pobjedu za častan oproštaj od Eura.

"Vidi se malo razočarenje kod igrača jer su svjesni prilike koju su imali i borbe za četvrtfinale protiv Gruzije. Odrađen je regeneracijski trening i igrači se polako dižu i nadam se da će igrači prihvatiti naše zamisli za utakmicu protiv Azerbejdžana", rekao je selektor Ivo Krezo i dodao:

"Azerbejdžan sam gledao obje ove utakmice. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji, pokazali su to protiv Španije i nisu bez razloga među deset najboljih u Evropi. Da su pobijedili Španiju, ne bi bilo nezasluženo. Pokušat će u ovoj utakmici sigurno doći do bodova, da ostave što bolji utisak. Okosnica su im Brazilci. Ja se nadam da će i moji igrači smoći snage, ovo je ipak Evropsko prvenstvo, da osvojimo bodove. To bi nam dalo dodatni elan za ubuduće", poručio je Krezo.

Na svjetskoj listi najboljih reprezentacija svijeta BiH je rangirana na 24. mjestu, Gruzija je na 29., Azerbejdžan na 12., a Španija na drugoj poziciji rang liste i to dovoljno svjedoči o jačini grupe koju nažalost nismo uspjeli proći.

Utakmica BiH - Azerbejdžan igra se danas od 17:30 sati u Ziggo Domu u Amsterdamu, a bit će emititovan u direktnom prijenosu na BHT-u, kao i u tekstulalnom na portalu Klix.ba.

Tabela: