Odigrano 13. kolo
3

Futsal Premijer liga BiH: Salines, Mostar i Centar nastavili s pobjedama

N. K.
Foto: Facebook/FC Centar
Foto: Facebook/FC Centar
U 13. kolu Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine postignuta su 42 pogotka. Najviše ih je viđeno u duelu između ekipa Beli Anđeo i Tango, gdje je postignuto 11 pogodaka, uz pobjedu domaćina od 7:4, a najmanje u duelu između Centra i Seljaka, koji je završen pobjedom 2:0 domaćeg tima.

U 13. kolu postignuti su sljedeći rezultati: KMF Beli Anđeo – KMF Tango 7:4, FC Salines – HFC Zrinjski 8:1, FC Centar – MNK Seljak 2:0, FC Mostar SG – MNK Sloga 6:4, MNK Kaskada – MNK Brotnjo 7:3.

U narednom, 14. kolu, sastaju se: KMF Tango – MNK Kaskada, MNK Brotnjo – FC Mostar SG, MNK Sloga – FC Centar, MNK Seljak – FC Salines, HFC Zrinjski – KMF Beli Anđeo.

FC CENTAR ZAMM mC – MNK SELJAK 2:0

U Sarajevu smo gledali duel između selektora futsal reprezentacije BiH Ive Kreze, koji sjedi na klupi Seljaka te njegovog pomoćnika na klupi bh. tima Nijaza Mulahmetovića, koji kao trener predvodi Centar.

Na kraju je učenik nadmudrio učitelja i slavio pobjedu, koja Sarajlije ostavlja u vrhu tabele. Domaći, koji su u ovoj utakmici zaigrali bez Nedžada Hodžića, Emira Omerhodžića i Emira Sipovića, što se itekako osjetilo na predstavi, od samog početka pritiskali su goste iz Livna, koji su bili oslabljeni neigranjem Semrena.

Na prvi gol čekalo se do 8. minute. Ibrahim Hršumović je odlično šutirao, a lopta je na putu do gola pogodila Čačiju i prevarila golmana Vidovića za vodstvo Centra.

Imali su gosti poslije toga nekoliko prilika za izjednačenje, ali je golman Sarajlija Fadil Seferović jednostavno bio nesavladiv u ovoj utakmici.

Susret je riješen u drugom poluvremenu, nakon jedne kontre. Jusić je uposlio Jokića, koji pogađa mrežu Seljaka za konačnih 2:0. Ovo je ujedno bio i prvjenac Jokića u dresu centra.

Domaći su na poluvremenu susreta imali i goste iz OFK Biser, čiji su mališani odigrali međusobni susret, što je postala praksa na domaćim utakmicama Centra, a na tribinama je bila postavljena i donacijska kutija za pomoć oboljeloj djevojčici Emini Zubetljak, koju čeka operacija i kojoj su hitno potrebna finansijska sredstva.

Domaćini su objavili kako je sakupljeno više od 400 KM, što će biti uručeno ocu oboljele trogodišnjakinje.

Livnjaci u narednom kolu na domaćem terenu dočekuju FC Salines, dok Centar gostuje kod Sloge, koja je u Mostaru odigrala sjajan meč, ali je na kraju ipak poražena od Mostara 6:4.

FC MOSTAR – MNK SLOGA 6:4

Početak susreta Mostar je otvorio golom Bilala Jelića, koji je mrežu Sloge pogodio u 6. minuti. Imao je Mostar nakon toga nekoliko sjajnih prilika, ali golman gostiju Amer Delić bio je nevjerovatan.

I golman Mostara Galić bio je raspoložen, ali nije uspio sačuvati svoja vrata u 17. minuti, kada mrežu pogađa Zukan za 1:1. Isti igrač, nakon istrčane kontre vara Galića i pogađa za 2:1.

U sljedećem napadu ponovo Zukan postiže pogodak, svoj treći na utakmici za visokih 1:3 i veliko slavlje gostiju, koji su i u Mostaru imali veliku podršku s tribina.

Kako je završilo prvo poluvrijeme, tako je počelo i drugo – golom Zukana, koji odvodi Slogu na 4:1, svojim četvrtim pogotkom na ovom susretu.

Međutim, tu su gosti prestali postojati, a Delić je bio nemoćan da i dalje zaustavlja udarce domaćih.

Nagovještaj drame desio se u 27. minuti, kada De Souza smanjuje na 2:4, a pet minuta poslije Gosto pogađa za 3:4, kada nastaje dramatična završnica u kojoj su Mostarci bacili sve karte u napad.

To im se isplatilo već minutu nakon smanjenja vodstva, s obzirom na to da je Radmilović napokon probio Delića i izjednačio na 4:4.

Dalo je to krila domaćim, koji su potom krenuli po cijeli plijen, a vodstvo im svojim drugim golom na susretu donosi Jelić u 35. minuti. Gosti su poslije toga i definitivno pali, što koristi De Souza i postavlja konačnih 6:4 u utakmici koja je bila zaista fantastična.

FC SALINES – HFC ZRINJSKI 8:1

I dok su se Mostarci i Centar namučili da dođu do pobjeda, utakmica između FC Salinesa i Zrinjskog bila je jednosmjerna ulica u korist Tuzlaka koji su, iako oslabljeni neigranjem Kahvedžića, s uvjerljivih 8:1 savladali Zrinjski.

Od samog početka tuzlanski sastav je nametnuo svoju igru, pa je već tako u 3. minuti, Maisaia postigao gol za vodstvo od 1:0.

Dvije minute poslije, Skuhan je ponovo morao po loptu u mrežu, a lijepo pogodak postiže Manojlović.

Uslijedio je kratak period bez pogodaka, a onda u devetoj minuti čak dva u mreži gostiju. Najprije je Arnautović pogodio za 3:0, a odmah poslije njega u listu strijelaca upisao se i Imširović za 4:0.

Tu nije bio kraj rapsodiji domaćih, koji su minutu poslije postigli još jedan gol i to preko Marinkovića, da bi u 14. minuti na 6:0 povećao Trifković, lijepim golom iz okreta.

U nastavku susreta tempo je malo opao, što je bilo i razumljivo s obzirom na visoko vodstvo. Marinković je u 22. minuti postigao novi gol za vodstvo od 7:0, a potom Mostarci postižu utješni pogodak preko Sušeca.

Konačnih 8:1, pogotkom u 39. minuti, postavlja Benjamin Avdić.

Salines je ovom pobjedom zadržao dva boda prednosti u odnosu na Mostar, s kojim će, podsjetimo, igrati i polufinale Kupa BiH, 11. marta.

MNK KASKADA – MNK BROTNJO 7:3

Fantastičan meč, s nekoliko preokreta, odigrali su Kaskada i Brotnjo, a na kraju je pobjeda pripala domaćima koji su slavili s uvjerljivih 7:3.

Na terenu, međutim, to nije djelovalo uvjerljivo. Domaći su golom Isanovića stigli u vodstvo u 7. minuti, a tri minute poslije na 1:1 izjednačio je Čolak.

U 14. minuti Suton postiže pogodak i donosi preokret Brotnju, da bi u finišu prvog poluvremena na 2:2, udarcem s 10 metara, izjednačio Husejnović.

Veoma brzo, početkom drugog dijela, domaći dolaze do nove prednosti, a strijelac je u 22. minuti bio ponovo Husejnović.

Poslije ovog pogotka, dugo se igralo otvoreno s obje strane, ali bez pogodaka, a onda je Kaskada prelomila susret s dva brza pogotka u dvije minute.

U 29. minuti, naime, za 4:2 pogađa Nurkić, a minutu poslije Buljubašić odvodi tim iz Gračanice na sigurnih 5:2.

Brotnjo se nakon toga pokušao vratiti u utakmicu, ali bez uspjeha, pa domaći s dva nova pogotka u finišu ponovo preko Nurkića i Buljubašića odlaze na 7:2, da bi konačan rezultat od 7:3 u posljednjoj minuti susreta postavio Sesar.

KMF BELI ANĐEO – KMF TANGO 7:4

U utakmici s najviše viđenih pogodaka, Beli Anđeo je uspio savladati Tango 7:4. U duelu začelja domaći su nakon šest minuta igre golovima Đokića i Halilovića otišli na 2:0, a neizvjesnost u ovaj duel, pogotkom iz osme minute, unosi Milošević.

Rezultat od 2:1 bio je na semaforu prije početka drugog dijela, koji golom otvaraju ponovo domaći i to preko Pavića, da bi Halilović u 25. minuti odveo domaće na 4:1.

Minutu poslije ponovo Milošević pogađa mrežu Ružičića, a Miljković u 27. minuti domaćinu vraća tri gola prednosti.

Isti igrač ponovo postiže gol, ali ovog puta u vlastitu mrežu za 5:3.

Nakon toga nije bilo pogodaka sve do 36. minute, kada Novaković matira mladog Smječanina, a isti igrač, samo minutu poslije, postiže svoj drugi pogodak za uvjerljivih 7:3.

Konačan rezultat, golom u 38. minuti, postigao je igrač gostiju - Pandža.

Lista strijelaca:

Na listi strijelaca Marin Suton, s 21 postignutim golom, predvodi najbolje topnike Premijer lige BiH, a na drugo mjesto probio se Admir Zukan iz Sloge, koji je stigao do brojke od 19 postignutih pogodaka.

Ibrahim Hršumović već dvije utakmice nije uspio pogoditi mrežu protivnika i sada se nalazi na trećem mjestu s 18 datih golova, a gol manje od njega postigao je Nermin Kahvedžić.

Amel Handžić, kapiten Centra postigao je 16 golova, a Zvonimir Ćavar 15.