sport
6

Futsal klub Mostar SG želi skinuti Zrinjski s trona u gradu na Neretvi

Piše: E. B.
Bajgorić i Aladžić, predsjednik  i predsjednik Skupštine kluba
Bajgorić i Aladžić, predsjednik i predsjednik Skupštine kluba
U Mostaru već nekoliko godina najuspješniji sportski kolektiv je NK Zrinjski, a ambiciozna uprava futsal kluba Mostar SG najavljuje da će Plemiće skinuti s trona.

Naime, na nedavnoj skupštini kluba za predsjednika je izabran Amel Bajgorić, novi predsjednik Skupštine je Esad Elezović, dok je na mjestu direktora ostao Mirsad Fazlinović.

"Cilj kluba je osvajanje duple krune, odnosno šampionske titule i kupa. Pred nama je težak zadatak jer već godinama dominira sarajevski Centar, ali nećemo do posljednje utakmice odustati od tih ciljeva.

U narednom periodu formirat ćemo novi igrački kadar oko kapitena Marija Aladžića kojeg su u svojim redovima željele sve malonogometne ekipe iz BiH, a najviše Tango i sarajevski Centar.

Na našoj meti je još nekoliko vrhunskih igrača i vjerujemo da ćemo napraviti ekipu koja će u svim utakmicama biti favorit. Imamo viziju i znanje da od kluba napravimo sportski kolektiv koji će dugo voditi glavnu riječ u futsalu u BiH", kaže Amel Bajgorić, predsjednik futsal kluba Mostar SG.