sport
33

Fury i Kličko se bore 9. jula u Manchesteru: Na konferenciji za medije pljuštale uvrede

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Tyson Fury i Vladimir Kličko odmjerit će snage u ringu 9. jula u Manchesteru, a danas su na konferenciji za medije razmijenili zaista nekoliko "sočnih" uvreda.

Borba za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO, WBA i IBO će biti veoma zanimljiva, baš kao i ona prva u Dusseldorfu, gdje je Fury iznenadio čitav svijet i okončao 11-godišnju vladavinu Klička.

"Ovo je moj prvi put da sam u Manchesteru i uzbuđen sam što ću se boriti ovdje. Mnogo sam razmišljao o greškama koje sam napravio u prvoj bori, greškama koje su me koštale titula. Naravno, neće biti lako boksati protiv borca kao što je Fury, ali ishod će sada biti drukčiji. Ljudi bi trebalo da uživaju u potezima prvaka, a Fury radi sve suprotno od sporta. Stalno vrijeđa ljude. Ja ne govorim inače puno, trudim se biti što kraći u svojim izjavama, ali nikada ne bih rekao da su homoseksualci ustvari pedofili i da trebaju ići u zatvor, ili da je ženama samo mjesto u kuhinji. Reći ću samo jedno: Fury, odj***!", izjavio je Kličko.

Naravno, Furyjeva reakcija je bila ništa manje agresivna.

"Ljudi, Kličko je konačno pronašao svoja mu**! Može nalaziti razloge poraza kakve god hoće poput 'o ne, pukao mi je nokat!', ali je dobio batine na svom terenu. Pomeo sam pod sa njim. U 12 rundi me udario četiri puta. On je gov** od borca. Ako ne može udariti debelog cigana poput mene, mora da je gov**. On je 11 godina bio neporažen jer se nikada nije borio protiv čovjeka koji ima mu**. Kada je konačno pristao da se bori sa mnom, znao je da nema šanse da pobijedi. Kličko je rekao da će ishod biti drukčiji. Hoće. Nokautirat ću ga. Ne može 40-godišnjak savladati Furyja", rekao je Fury, a onda je prokomentirao Vladimirovu izjavu da on vrijeđa ljude.

"Mrzim boks. Mrzim treniranje. Mrzim pričati s vama idiotima. Radije bih bio kući i jeo slatkiše s mojom djecom. Još jednom da ponovim: mrzim boks. Ali toliko sam jeb*** dobar da bih prestao da se borim. Ovo je laka lova, dođem u ring i prebijem ove levate. Kličko je u pravu da ja nisam sportista. On je sportista, i u 40. godini se želi boriti i biti najbolji. Ja ne živim život šampiona i ne zovite me sportistom. Pogledajte me, zar vam ja ličim na sportistu? I opet ja ovako debeo prebijem Klička. Srami se!", dodao je Fury.

Ukoliko Kličko vrati pojas, postat će jedini uz Evandera Holyfielda kojem je pošlo za rukom četiri puta osvojiti titulu u teškoj kategoriji.