Premijer liga BiH
490

Furiozna Tuzla City nastavlja s pobjedama, Musemićev tim preuzeo prvo mjesto

K. H.
Foto: Arhiv (Foto: Klix.ba)
Foto: Arhiv (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja ostvarili su treću pobjedu u ovoj sezoni, a oni su kao gosti slavili protiv Leotara u Trebinju rezultatom 2:0 u susretu 4. kola Premijer lige BiH čime su zadržali stopostotan učinak na početku prvenstva.

Gostujući tim je savršeno otvorio susret i već u 11. sekundi preko Mešinovića stigao u vodstvo od 1:0, a ovaj gol je ujedno i najbrži u historiji Premijer lige BiH.

Četiri minute nakon toga Mišić je imao novu šansu za goste, ali je golman Leotara odbranio, da bi isti akteri bili u glavnoj ulozi i u 26. minuti i opet je golman domaćih Perišić zaustavio drugi gol gostiju.

Pitanje pobjednika riješio je Sulejman Krpić golom u 55. minuti i to nakon asistencije Džafića, a nakon toga je tim Husrefa Musemića mirno priveo susret kraju i upisao treću pobjedu u trećem meču ove sezone. U finišu meča je veznjak Tuzla Cityja Mirzad Mehanović dobio crveni karton zbog prigovora.

Tuzla City nakon ovog meča ima maksimalnih devet bodova i to zahvaljujući pobjedama protiv Sarajeva, Željezničara i danas Leotara, dok je tim iz Trebinja ostao na šestoj poziciji sa četiri osvojena boda, odnosno zahvaljujući pobjedi protiv Radnika i remiju protiv Borca.

U narednom kolu Tuzla City će igrati protiv Posušja na svom terenu, dok će Leotar u goste Širokom Brijegu.

Rezultat i strijelci:

Leotar - Tuzla City 0:2 (Mešinovića 1', Krpić 55')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore