sport
0

Fudbaleri BiH sutra protiv Irana

FENA
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će u Teheranu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Irana i time okončati azijsku mini-turneju.

Protiv jedne od najjačih azijskih reprezentacija Blaž Slišković očekuje mnogo bolji nastup svojih izabranika u odnosu na utakmicu sa Južnom Korejom.

"Igramo s jakom ekipom koja ima ambicije proći u drugi krug SP-a. Činjenica da su protiv Hrvatske ostvarili 2:2 govori da su u punoj takmičarskoj formi i da će teško biti ostvariti uspjeh. Iran ima veliki broj jakih individualaca, od Ali Daeia do Karimija. Tehnički su sigurno bolji od Korejaca ali su trkački u deficitu u odnosu na njih. Mi smo pokušali u kratkom vremenu da revitaliziramo tim i utisak je da će biti bolje nego u Seulu", rekao je Slišković.

On smatra kako je odigravanjem utakmica protiv Koreje i Irana, bez obzira na rezultat, reprezentacija BiH na dobitku.

"U svakom slucaju u ove dvije utakmice mi ćemo biti na dobitku i to zbog stečenog iskustva, debitiranja mladih igrača, kao i davanja šansi pojedinim nogometašima. To je ono što smo priželjkivali. Kao što sam najavio, bit će i nekih promjena u odnosu na susret protiv Južne Koreje", rekao je selektor bh. reprezentacije.

Reprezentacija BiH večeras će obaviti jedan trening, a utakmica sa Iranom na rasporedu je u srijedu na stadionu "Azadi" u 16.30 sati po srednjoevropskom vremenu.