sport
0

Frank Lampard proglašen za nogometaša godine

NINA
Prvotimac Chelseaja i reprezentativac Engleske Frank Lampard proglašen je za najboljeg nogometaša godine u Engleskoj u anketi koju svake godine organiziraju sportski novinari.

Lampard je pobijedio ispred kapitena Chelsea Johna Terryja koji je prošle sedmice proglašen za igrača godine u anketi profesionalnih nogometaša, a treći je bio defenzivac Liverpoola Jamie Carragher.

Prošle godine Lampard je bio proglašen za igrača godine u anketi koju organiziraju navijači. Sportski novinari Engleske procijenili su da je Lampard bio najzaslužniji za velike uspjehe Chelsea u ovoj sezoni. Klub iz Londona ove godine osvojio je Liga kup, a poslije 50 godina konačno je uspio osvojiti i titulu prvaka Engleske.

Iako ne igra u špicu, s 18 pogodaka najbolji je strijelac tima. Proteklog vikenda postigao je oba pogotka u pobjedi protiv Boltona od 2:0, kojom je Chelsea "ovjerio" titulu.

Zanimljivo je da je Lampard drugi reprezentativac Engleske koji je u posljednjih deset godina dobio to priznanje, a tek je drugi nogometaš Chelsea koga su novinari proglasili za najboljeg igrača u Engleskoj. Prije njega to je zaslužio samo Talijan Gianfranco Zola 1997.